Surówka z białej kapusty i ananasa-przepis
Składniki 4 osób
- 1/4 średniej wielkości główki białej kapusty
- 4 plastry ananasa z puszki
- 1 cebula
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku ananasowego
- świeżo zmielony kolorowy pieprz
- sól
Kapustę drobno poszatkować. Posolić i wygnieść ręką, żeby puściła sok.
Pokroić w drobną kosteczkę ananasa i cebulę. Dodać do kapusty.
Wymieszać majonez z jogurtem i sokiem ananasowym. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i polać surówkę. Całość delikatnie wymieszać.
Surówka z białej kapusty i ananasa-podobne przepisy
> Pomarańczowa surówka z kapusty pekińskiej i marchewki
> Duet selerowo-marchewkowy
> Sałata lodowa w sosie śmietanowo-czosnkowym
Smacznego :)
Aronia
Surówka super
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo, miło przeczytać takie słowa.
Usuń