Surówka z białej kapusty i ananasa



Zazwyczaj podaję ją do filetów z kurczaka. Jakoś tak dobrze mi się z nimi komponuje. Lekko słodka z ananasową nutą. Odrobinę pikanterii dodaje jej szczypta świeżo zmielonego kolorowego pieprzu.


Surówka z białej kapusty i ananasa

Składniki  4 osób

  • 1/4 średniej wielkości główki białej kapusty
  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku ananasowego
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz
  • sól 

Kapustę drobno poszatkować. Posolić i wygnieść ręką, żeby puściła sok.

Pokroić w drobną kosteczkę ananasa i cebulę. Dodać do kapusty.

Wymieszać majonez z jogurtem i sokiem ananasowym. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i polać surówkę. Całość delikatnie wymieszać.

Smacznego :)
Aronia

COMMENTS

2 komentarze: