tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post2143162114716230003..comments2024-02-23T12:06:29.009+01:00Comments on Wiem co jem: Domowa pektyna jabłkowaWiem co jemhttp://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-85288388336652812362021-05-11T19:15:47.480+02:002021-05-11T19:15:47.480+02:00Uważałbym na zbiory przy kolejowej infrastrukturze...Uważałbym na zbiory przy kolejowej infrastrukturze. Podkłady kolejowe zawieraja toksyczny preparat impregnujący a owoce mogą mieć na sobie spore ilości pyłu azbestowego. Mycie to podstawaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-6412365720839113822020-01-04T14:20:16.141+01:002020-01-04T14:20:16.141+01:00Perlon jest to nazwa handlowa poliamidu 6 wynalezi...Perlon jest to nazwa handlowa poliamidu 6 wynalezionego w 1938 roku przez Paul-a Schlack-a dla I. G.-Farbenindustrie AG w Berlinie, Niemcy, jako ominięcie patentu Du Pont na poliamid 66. Sito perlonowe to sito z takiego właśnie tworzywa. Do jabłek nie można używać sit metalowych chyba, że są z stali kwasoodpornej.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-76071526147807978582020-01-04T00:37:19.791+01:002020-01-04T00:37:19.791+01:00A JA MAM PYTANIE, BO NAWEJ WUJEK GOOGLE NIE POMAGA...A JA MAM PYTANIE, BO NAWEJ WUJEK GOOGLE NIE POMAGA, CO TO JEST PERLONOWE SITO? MOZE JAKIES ZDJĘCIA ALBO LINKjoannahttps://www.blogger.com/profile/00850015458576558837noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-3259429955975150012019-08-06T11:23:50.510+02:002019-08-06T11:23:50.510+02:00To bardzo ważny przepis, jak dla mnie. Tu gdzie mi...To bardzo ważny przepis, jak dla mnie. Tu gdzie mieszkam, cukier do dżemów jest trzy razy droższy od normalnego (pewnie tak, aby się nie opłacało ich robić), pektyna również droga. Całą zabawa traci sens.<br />Chyba że... zrobimy pektynę samemu.<br /> Migrancihttp://www.migranci.co.uknoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-31123589917397112812019-01-15T22:44:21.708+01:002019-01-15T22:44:21.708+01:00Nie nie powinno. To już jest za późno na robienie ...Nie nie powinno. To już jest za późno na robienie tej pektyny. Ją powinno się robić z zielonych niedojrzałych jabłek bo wtedy jest jej najwięcej.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-60852604446241826572019-01-15T20:18:12.887+01:002019-01-15T20:18:12.887+01:00U mnie pulpa wypiła całą wodę i tyle po niej... Ta...U mnie pulpa wypiła całą wodę i tyle po niej... Tak powinno być?Łukaszhttps://www.blogger.com/profile/06774570421754846398noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-64327266692497525752018-08-21T21:40:44.804+02:002018-08-21T21:40:44.804+02:00Oczywiście, że się NIE nadaje! Zagęszczany sztuczn...Oczywiście, że się NIE nadaje! Zagęszczany sztucznie przecier pomidorowy to coś zupełnie innego, niż odwodniony koncentrat. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-7787013748999352172018-07-15T15:12:54.776+02:002018-07-15T15:12:54.776+02:00Czy pektyna jabłkowa nadaje się do zagęszczanie pr...Czy pektyna jabłkowa nadaje się do zagęszczanie przecier pomidorowego. Czy ktoś pribował? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/15118624659771574868noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-52700412774596996212018-06-02T00:58:47.993+02:002018-06-02T00:58:47.993+02:00Rozdrobnione owoce doprowadzić do wrzenia i dopier...Rozdrobnione owoce doprowadzić do wrzenia i dopiero wówczas dodać pektynę i cukier. <br />W trakcie gotowania trudno okreslić czy ilość pektyny jest wystarczająca ponieważ żeluje dopiero po wystudzeniu. Najlepiej stosować metodę zimnego talerzyka.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-20523661886850035062018-06-01T14:57:24.290+02:002018-06-01T14:57:24.290+02:00później dodaje pektynę do owoców podczas gotowania...później dodaje pektynę do owoców podczas gotowania? Ile czasu razem gotuje? Czy pektyna żeluje dopiero po wystudzeniu? Czy jestem w stanie ocenić podczas gotowania czy dodać jeszcze czy już wystarczy?Dorinhttps://www.blogger.com/profile/07762337095458738864noreply@blogger.com