tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post3240875488425648716..comments2024-02-23T12:06:29.009+01:00Comments on Wiem co jem: Nalewka imbirowaWiem co jemhttp://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-19536506155603123862020-07-01T21:50:12.881+02:002020-07-01T21:50:12.881+02:00Do nalewek powinno używać się spirytusu 70% aby na...Do nalewek powinno używać się spirytusu 70% aby najlepiej wyciągnąć to co najlepsze z owoców. Spirytus 90% jest zdecydowanie za mocny. Trzeba go rozcieńczyć wodą tak aby uzyskać 70%.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-70668113865337058562020-07-01T15:25:23.490+02:002020-07-01T15:25:23.490+02:00czy mogę zastosować 90% spirytus do nalewek główni...czy mogę zastosować 90% spirytus do nalewek głównie chodzi mi o czarną porzeczkę i imbir - pozdrawiam Merymeryhttps://www.blogger.com/profile/08311592749308396037noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-12934078330401007722018-08-19T19:37:44.458+02:002018-08-19T19:37:44.458+02:00Z tym już nic się raczej nie zrobi. Prawdopodobnie...Z tym już nic się raczej nie zrobi. Prawdopodobnie cytryny były niezbyt dokładnie obrane i albedo dało gorzki posmak. Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-84416994120114185672018-08-19T12:42:03.339+02:002018-08-19T12:42:03.339+02:00Co zrobic jeśli jest gorzki smakCo zrobic jeśli jest gorzki smakAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14020462995726138359noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-48099177238598169992016-09-30T00:12:27.028+02:002016-09-30T00:12:27.028+02:00Nalewki to temat rzeka. Każdy ma swój najlepszy sp...Nalewki to temat rzeka. Każdy ma swój najlepszy sposób na ich robienie :)Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-55326778931088766502016-09-29T23:46:37.925+02:002016-09-29T23:46:37.925+02:00ja trochę inaczej robię. Najpierw robię zwykły syr...ja trochę inaczej robię. Najpierw robię zwykły syrop (bez obierania tylko myję gdy są jakieś w ziemi) kroję 2 duże korzenia imbiru, wrzucam do garnka i zalewam tak może do 900m(nie wiem ile bo robię to na oko zawsze, jak będzie się gotować woda to wsypuje 1,3 szklanki cukru i gotuję na małym ogniu pod przykryciem z 10min, czekam aż wystygnie, odcedzam z kawałków imbiru a płyn wlewam do słoika, skrapiam cytryną(można coś dorzucić jeszcze, jakiś cynamon etc.) i czekam tak 5-10 dni, po tym czasie zalewam samym spirytusem, nawet go nie rozcieńczam bo on tam w połączeniu z syropem się rozcieńczy :D zlewam do butelki i czekam tak tydzień, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Osad co prawda jakiś się zawsze znajdzie na dnie ale u mnie w rodzinie to nawet osad wypiją :DBaiYuechuhttps://www.blogger.com/profile/00449756444922237154noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-46791210862933689512016-02-24T19:44:54.266+01:002016-02-24T19:44:54.266+01:00Jeśli ktoś lubi to można, ale lepiej dać laskę cyn...Jeśli ktoś lubi to można, ale lepiej dać laskę cynamonu. Mielony trzeba będzie filtrować :)Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-24841120214282864692016-02-24T19:17:44.709+01:002016-02-24T19:17:44.709+01:00Można dodać mielony cynamon? :)Można dodać mielony cynamon? :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06041601954013898744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-82373465065885451922016-02-24T19:04:27.837+01:002016-02-24T19:04:27.837+01:00Cieszą się, że mogłam pomóc :)Cieszą się, że mogłam pomóc :)Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-9765221275680654442016-02-24T12:38:42.167+01:002016-02-24T12:38:42.167+01:00Ja również dziękuję za ten przepis, długo takiego ...Ja również dziękuję za ten przepis, długo takiego szukałam, a spirytus zakupiony 3 miesiące temu stoi do dziś nie wykorzystany, na szczęście dziś już wiem co z nim zrobie ;) Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06041601954013898744noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-77599002538497797022015-11-28T23:38:46.042+01:002015-11-28T23:38:46.042+01:00Proszę bardzo :) Moja cały czas jeszcze dojrzewa w...Proszę bardzo :) Moja cały czas jeszcze dojrzewa w spiżarni :)Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-17661262146977505862015-11-28T14:00:08.225+01:002015-11-28T14:00:08.225+01:00Bardzo dziękuję za ten przepis. Dzisiaj przygotuje...Bardzo dziękuję za ten przepis. Dzisiaj przygotuje taka nalewkę :) pozdrawiamAnonymousnoreply@blogger.com