tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post8685455886627506378..comments2024-02-23T12:06:29.009+01:00Comments on Wiem co jem: Tarta orzechowa z jabłkamiWiem co jemhttp://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-55133090026901033742011-10-31T17:13:02.579+01:002011-10-31T17:13:02.579+01:00Natalio, ciasto nie powinno być klejące. Ja zawsze...Natalio, ciasto nie powinno być klejące. Ja zawsze do kruchych ciast daję gęstą śmietanę 18% z Piątnicy w kubeczku. Co do zakalca, może to wina jabłek, zbyt soczyste.Ja używam antonówki lub kronselki. Aby zapobiec zakalcowi można wcześniej podpiec sam spód (15-20minut) i dopiero rozłożyć jabłka. Można też ciasto na spód posypać tartą bułką, która wchłonie nadmiar soku. <br />W przypadku ciast kruchych duże znaczenie ma też<br />jakość masła. Czasem bezpieczniej jest użyć margaryny.Wiem co jemhttps://www.blogger.com/profile/13157878822734971200noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-13783506960329555862011-10-31T15:57:02.665+01:002011-10-31T15:57:02.665+01:00Piekłam ją dziś, ale wyszła mi z zakalcem...
Zasta...Piekłam ją dziś, ale wyszła mi z zakalcem...<br />Zastanawiam się gdzie mogłam popełnić błąd.<br />Na myśl przyszła mi śmietana, dodałam dwie łyżki śmietany 18%. Zbyt rzadka? Miała być gęstsza. W ogole ciasto było baaaaardzo klejące się, to normalne?Natalianoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-80397814697395522062011-10-20T09:51:10.575+02:002011-10-20T09:51:10.575+02:00Wspaniale wyglądaWspaniale wyglądadorota20whttp://smakuje.blox.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-61554856536496544992011-10-19T18:34:10.401+02:002011-10-19T18:34:10.401+02:00super!super!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-17415624077457374002011-10-19T14:58:52.954+02:002011-10-19T14:58:52.954+02:00To musi być przepyszne w jesienny,deszczowy dzień;...To musi być przepyszne w jesienny,deszczowy dzień;)Pycha!uwielbiam orzechy laskowe!Monikahttps://www.blogger.com/profile/03524699304499506020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-88426792005080366162011-10-19T14:56:50.147+02:002011-10-19T14:56:50.147+02:00To musi być przepyszne w jesienny,deszczowy dzień;...To musi być przepyszne w jesienny,deszczowy dzień;)Pycha!uwielbiam orzechy laskowe!Monikahttps://www.blogger.com/profile/03524699304499506020noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-40764557657092243472011-10-19T13:22:00.046+02:002011-10-19T13:22:00.046+02:00bardzo apetyczna i wg mnie połączenie orzechów z j...bardzo apetyczna i wg mnie połączenie orzechów z jabłkami jest boskiemargothttps://www.blogger.com/profile/14506300931525098450noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2020294811353264208.post-86680790179436633812011-10-19T13:06:48.423+02:002011-10-19T13:06:48.423+02:00Piękna i kusząca :)Piękna i kusząca :)deserowohttps://www.blogger.com/profile/13756610143847376577noreply@blogger.com