Musli Owocowy sad



Musli owocowy sad








  
Po słonecznej stronie domu marzec nieśmiało
maluje wiosenny pejzaż w ogrodzie.
Krokusy powoli zaścielają zielenią rabaty,
pędy powojników pną się w górę do słońca,
nabrzmiewają pąki na drzewach, a trawa nabiera intensywnej barwy.
Żałosne kocie śpiewy  nie dają spać po nocach,
a poranne  słońce łaskocze moją twarz swymi promieniami.
Koniec z wylegiwaniem  się bez końca.
Pora na śniadanie i domowe musli ...


Musli owocowy sad

Musli owocowy sad


Musli "Owocowy sad" - składniki

  • 2 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
  • 1 szklanka bezglutenowych płatków kukurydzianych
  • 1 szklanka płatków gryczanych
  • 1/2 szklanki  suszonych jabłek
  • 1/2 szklanki suszonych gruszek
  • 1/2 szklanki suszonych moreli
  • 1/2 szklanki suszonych wiśni
  • 1/4 szklanki  suszonych śliwek
  • 1/4 szklanki kandyzowanej pigwy
  • 3 łyżki miodu
  • 3 łyżki oleju kokosowego

Musli "Owocowy sad" - wykonanie

Rozgrzać  na patelni olej i miód. Wsypać płatki owsiane. Smażyć na małym gazie, cały czas mieszając, aż ładnie się uprażą i nabiorą złocistego koloru. U mnie to trwało około 10 minut. Odstawić do wystudzenia. W tym czasie pokroić na mniejsze kawałki kandyzowana pigwę oraz suszone morele i śliwki. Połamać na mniejsze kawałki suszone jabłka i gruszki.
Do wystudzonych płatków owsianych dodać pokrojone owoce i pozostałe płatki. Wszystko razem wymieszać. Przesypać do dużego słoja i szczelnie zamknąć. Przechowywać w suchym miejscu.

Musli "Owocowy sad" - podobne przepisy

Smacznego :)
Aronia


COMMENTS

2 komentarze:

INSTAGRAM

Instagram

OBSERWUJ