Pośpiech.
Mówią, że jest wskazany przy łapaniu pcheł i, że jest złym doradcą.
Że nic dobrego z niego nie wynika i, że jest przyczyną wielu błędów.
Że nie służy miłości ani jedzeniu.
To z jego powodu tracimy to co w życiu najważniejsze,
nie dostrzegając wokół siebie dobra.
Tracimy z oczu piękno.
Nie mamy czasu dla bliskich i żyjemy w ciągłym stresie...
Czasem jednak to właśnie pośpiech podsuwa nam dobre pomysły
i powstają takie szybkie smakowite dania
jak ten pieczony brokuł z jajkiem sadzonym....
Pieczony brokuł z jajkiem sadzonym, pomidorkami i czerwoną fasolą - składniki
- 1brokuł
- 2 jajka
- 6 pomidorków koktajlowych
- 4 łyżki ugotowanej czerwonej fasoli
- oliwa
- sól
- pieprz
Pieczony brokuł z jajkiem sadzonym, pomidorkami i czerwoną fasolą - wykonanie
Brokuł umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i odciąć zdrewniałą końcówkę. Pokroić na plastry o grubości około 1,5 cm. Ułożyć w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Posmarować po wierzchu oliwą. Oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 minut.
W tym czasie rozgrzać na patelni oliwę i usmażyć jajka. Przyprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Pokroić pomidorki.
Ostrożnie przenieść na talerze upieczone plastry brokułu i jajka sadzone. Dodać pomidorki i fasolę. Podawać od razu.
Pieczony brokuł z jajkiem sadzonym, pomidorkami i czerwoną fasolą-podobne przepisy
> Szparagi z jajkiem sadzonym
> Frittata z brokułami, rzodkiewką i marynowaną fetą
Smacznego :)
Aronia
dokładnie niektóre przepisy z pośpiechu właśnie okazują się genialne :)
OdpowiedzUsuńTak właśnie, bo czasem jak się za bardzo kombinuje to można przedobrzyć :)
Usuń