Kawa pomarańczowa



Kawa pomarańczowa



         Aromatyczna, pyszna  i rozgrzewająca kawa, odpowiednia w sam raz na takie zimowe dni. Do jej udekorowania wykorzystałam bitą śmietankę cappuccino, która została mi z wczorajszego deseru, ale może też być zwykła bita śmietana lub śmietanka kokosowa dla osób z nietolerancją laktozy.


Kawa pomarańczowa

Kawa pomarańczowa-przepis

Składniki na 2 filiżanki
  • 400ml gorącej  kawy z ekspresu
  • 2 łyżeczki startej gorzkiej czekolady
  • 2 łyżki likieru pomarańczowego
  • 2 łyżeczki cukru
  • 4 łyżki bitej śmietany
  • szczypta cynamonu
  • smażona skórka pomarańczowa

Do gorącego naparu z kawy dodać startą czekoladę, cukier i likier pomarańczowy. Dokładnie wymieszać, żeby czekolada i cukier się rozpuściły. Przelać do filiżanek. Nałożyć na wierzch bitą śmietankę, oprószyć  ją mgiełką cynamonu i udekorować smażoną skórką pomarańczową. 
Smacznego :)
Aronia

COMMENTS

3 komentarze:

  1. Witam, Dziś ostatni dzień konkursu, w którym do wygrania kosz pełen zakupów. Zapraszam do zabawy i miłego dnia życzę:)
    http://potravel.pl/2014/01/03/konkurs-3/

    OdpowiedzUsuń
  2. Według mnie najlepszy aromat i smak ma kawa z Etiopii. Bardzo lubię kawę i właśnie z tamtych rejonów smakuje mi najbardziej.

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM

Instagram

OBSERWUJ