Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami





        Dzisiejszy przepis przygotowałam  z myślą o dzieciach. One zazwyczaj wolą łagodniejsze smaki. I ważne, żeby było słodko. Taki mój pomysł na szybkie danie bezmięsne. Polecam je szczególnie w okresie kiedy mamy świeże jagody, chociaż można też użyć tak jak ja mrożonych owoców.



ILOŚĆ PORCJI -  2

Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - składniki

  • 150g makaronu  fusilli
  • 80g serka śmietankowego
  • 20g zmielonych migdałów
  • 2łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki jagód (mogą też być mrożone)
  • 1 łyżka uprażonych płatków migdałowych
  • szczypta cynamonu

Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - wykonanie

W miseczce wymieszać serek, jogurt naturalny, zmielone migdały i miód. Przyprawić szczyptą cynamonu. 
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z sosem serowo-migdałowym i jagodami. Rozłożyć na talerze. Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

Wpis zawiera lokowanie produktu.

Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - podobne przepisy

Smacznego!
Aronia

COMMENTS

4 komentarze:

  1. piszę się na tak smacznie podany makaron! bardzo lubię go w słodkiej wersji, także myślę, że latem, kiedy już takie obiady lądują często na talerzu, chętnie wypróbuję nie raz to danie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Robisz zdjęcia na podkładach czy na prawdziwych deskach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Różnie, i na prawdziwych deskach i na podkładach :) Te w tym poście są akurat na podkładach :)

      Usuń

INSTAGRAM

Instagram

OBSERWUJ