Dzisiejszy przepis przygotowałam z myślą o dzieciach. One zazwyczaj wolą łagodniejsze smaki. I ważne, żeby było słodko. Taki mój pomysł na szybkie danie bezmięsne. Polecam je szczególnie w okresie kiedy mamy świeże jagody, chociaż można też użyć tak jak ja mrożonych owoców.
ILOŚĆ PORCJI - 2
Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - składniki
Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - składniki
- 150g makaronu fusilli
- 80g serka śmietankowego
- 20g zmielonych migdałów
- 2łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki miodu
- 4 łyżki jagód (mogą też być mrożone)
- 1 łyżka uprażonych płatków migdałowych
- szczypta cynamonu
Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - wykonanie
W miseczce wymieszać serek, jogurt naturalny, zmielone migdały i miód. Przyprawić szczyptą cynamonu.
Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z sosem
serowo-migdałowym i jagodami. Rozłożyć na talerze. Posypać uprażonymi
płatkami migdałowymi.
Wpis zawiera lokowanie produktu.
Wpis zawiera lokowanie produktu.
Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami - podobne przepisy
Smacznego!
Aronia
piszę się na tak smacznie podany makaron! bardzo lubię go w słodkiej wersji, także myślę, że latem, kiedy już takie obiady lądują często na talerzu, chętnie wypróbuję nie raz to danie!
OdpowiedzUsuńmam nadzieję, że będzie smakowało :)
UsuńRobisz zdjęcia na podkładach czy na prawdziwych deskach?
OdpowiedzUsuńRóżnie, i na prawdziwych deskach i na podkładach :) Te w tym poście są akurat na podkładach :)
Usuń