Na początku tego roku w naszych sklepach pojawiły się dobrze znane wcześniej makarony Malma w zupełnie nowej odsłonie. Eleganckie, wyróżniające się opakowanie, napisy w języku włoskim i cena sugerują, że to produkt dla wymagających klientów. Postanowiłam to sprawdzić i muszę powiedzieć, że zostałam mile zaskoczona. Cena idzie w parze z jakością. Produkowany ze specjalnie wyselekcjonowanej odmiany pszenicy twardej – Amber Durum pochodzącej z Ameryki Pónocnej makaron ma piękną bursztynową barwę oraz odpowiednią twardość i szklistość. Produkowany jest w sześciu wariantach: Fusilli, Conchiglie Rigate, Chifferi Rigati,Capellini Nidi, Spaghetti i Penne. Dla mnie zabrakło jeszcze makaronu do lasagne, ale być może i on pojawi się w niedługim czasie.
ILOŚĆ PORCJI - 3
Spaghetti z wędzonym łososiem i musem z awokado-składniki
- 300g makaronu
- 150g wędzonego łososia
- 1 dojrzałe awokado
- 1 łyżka kwaśnej śmietany
- 1/2 limonki
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka oliwy peperoni
- 2 łyżki startego na wiórki sera Grana padano
- 2 gałązki świeżej natki pietruszki
- sól
- pieprz
Spaghetti z wędzonym łososiem i musem z awokado-wykonanie
Ugotować
makaron wg przepisu na opakowaniu. W tym czasie przygotować mus. Obrać
awokado, usunąć pestkę i pokroić na kawałki. Dodać przeciśnięty przez
praskę ząbek czosnku, kwaśną śmietanę, sok z limonki i oliwę peperoni.
Wszystko dokładnie zmiksować na gładką, aksamitną masę. Doprawić solą i
ewentualnie pieprzem. Odcedzony makaron wymieszać z musem. Przełożyć na
talerze. Posypać kawałkami wędzonego łososia i grubo startymi wiórkami
sera. Udekorować świeżą natką pietruszki.
Wpis zawiera lokowanie produktu.
Wpis zawiera lokowanie produktu.
Spaghetti z wędzonym łososiem i musem z awokado-podobne przepisy
Smacznego :)
Aronia
Nie wpadałabym na to, żeby dodać awokado do makaronu :)
OdpowiedzUsuńrewelacja :) uwielbiam awokado i łososia :)
OdpowiedzUsuńFaktycznie obiad w 8 minut :)
OdpowiedzUsuńPokrojone awokado, wrzucone do wody z sokiem z cytryny(lub skropione tymże sokiem) nie ściemnieje. Nie trzeba się wtedy tak spieszyć ;)
Dziękujemy,świetny prosty przepis. Pierwszy raz zrobiliśmy ponad rok temu i do dziś regularnie przygotowujemy na szybki obiad. Polecam uważać z czosnkiem, czasami jest tak intensywny, że trzeba dodać połówkę ząbka zamiast całego.
OdpowiedzUsuń