Wiosenne śniadanie



Przygotowanie zdrowego i pożywnego śniadania wcale nie musi być czasochłonne. Moje zajmuje najwyżej 3minuty. W przeciwieństwie do moich synów ja wolę śniadanie wytrawne. Obowiązkowo jego podstawowym składnikiem musi być twarożek lub jogurt. Dodatki komponuję w zależności od pory roku. Dzisiejsze było z dodatkiem świeżych warzyw, które już pojawiają się w naszych sklepach, płatków owsianych, zarodków pszennych i pestek słonecznika. Było smacznie i zdrowo.
Wiosenne śniadanie

Składniki: 
  • 200g twarożku śmietankowego
  • 2 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 łyżka pestek słonecznika
  • 1 łyżeczka zarodków pszennych
  • 4-5 rzodkiewek
  • pół świeżego ogórka
  • 3-4 gałązki szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Umyte warzywa kroję na małe kawałki. Dodaję do twarożku. Dosypuję pestki słonecznika, zarodki pszenne i płatki owsiane. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Delikatnie mieszam i gotowe.

Smacznego :)
Aronia


COMMENTS

3 komentarze:

  1. wszystkie potrzebne składniki odżywcze zawarte w smacznym i szybkim śniadaniu :)

    OdpowiedzUsuń