Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami




Dzisiejszy przepis przygotowałam  z myślą o dzieciach. One zazwyczaj wolą łagodniejsze smaki. I ważne, żeby było słodko. Taki mój pomysł na szybkie danie bezmięsne. Polecam je szczególnie w okresie kiedy mamy świeże jagody, chociaż można też użyć tak jak ja mrożonych owoców.


Fusilli w sosie serowo-migdałowym z jagodami

Składniki na 2 porcje:
  • 150g makaronu  fusilli
  • 80g serka śmietankowego
  • 20g zmielonych migdałów
  • 2łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki miodu
  • 4 łyżki jagód (mogą też być mrożone)
  • 1 łyżka uprażonych płatków migdałowych
  • szczypta cynamonu

W miseczce wymieszać serek, jogurt naturalny, zmielone migdały i miód. Przyprawić szczyptą cynamonu. 
Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i wymieszać z sosem serowo-migdałowym i jagodami. Rozłożyć na talerze. Posypać uprażonymi płatkami migdałowymi.

Wpis zawiera lokowanie produktu.

Smacznego!
Aronia

COMMENTS

4 komentarze:

  1. piszę się na tak smacznie podany makaron! bardzo lubię go w słodkiej wersji, także myślę, że latem, kiedy już takie obiady lądują często na talerzu, chętnie wypróbuję nie raz to danie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mam nadzieję, że będzie smakowało :)

      Usuń
  2. Robisz zdjęcia na podkładach czy na prawdziwych deskach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Różnie, i na prawdziwych deskach i na podkładach :) Te w tym poście są akurat na podkładach :)

      Usuń