Mus jaglany z truskawkami i musli



Mus z kaszy jaglanej z truskawkami



             
                  Pożywny i sycący a przede wszystkim bardzo zdrowy. Doskonale sprawdzi się zarówno na deser jak i śniadanie. Zapakowany w słoiczek można zabrać ze sobą do pracy.
Jeśli mus ma być przygotowany na śniadanie można go zrobić poprzedniego dnia. Jeżeli natomiast planujemy podać go na deser lepiej to zrobić tuż przed podaniem aby zachować chrupkość musli.
Ja swój podałam  w dużych szklankach koktajlowych, i to były naprawdę solidne porcje, które razem z synem zjedliśmy z apetytem na śniadanie.


Mus z kaszy jaglanej z truskawkami

ILOŚĆ PORCJI - 2 duże lub 4 małe

Mus jaglany z truskawkami i musli - składniki

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka gęstej śmietanki kokosowej
  • 1 łyżka miodu
  • 1,5 szklanki musli tropikalnego
  • 15 dużych truskawek

Mus jaglany z truskawkami i musli - wykonanie

Do miski wsypać ugotowaną kaszę jaglaną. Dodać śmietankę kokosową i miód. Zmiksować wszystko blenderem ręcznym na gładką jednolitą masę.
Truskawki opłukać pod bieżącą wodą, usunąć szypułki i pokroić na kawałki.
Przygotować dwa duże lub cztery mniejsze pucharki. Układać naprzemiennie warstwami: musli, masę jaglaną i truskawki. Udekorować świeżymi listkami mięty.

Mus jaglany z truskawkami i musli - podobne przepisy

COMMENTS

6 komentarze:

  1. Uwielbiam taki mus, robię często na śniadanie z dodatkiem kakao, pycha! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Z kakao musi smakować nieziemsko, ja niestety nie mogę :)

      Usuń
  2. Jaglane desery to moje ulubione :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero zaczynam eksperymenty z kaszą jaglaną :)

      Usuń
  3. witam, swietne szklanki gdzie Pani kupila?

    OdpowiedzUsuń
  4. To było dawno temu i już dokładnie nie pamiętam ale chyba w jakimś markecie.

    OdpowiedzUsuń

INSTAGRAM

Instagram

OBSERWUJ