Mini kanapki z mini wafelków




Kilka dni temu kurier dostarczył mi przesyłkę z produktami firmy KUPIEC do testowania. Jest to część mojej nagrody w konkursie „Zdrowe nie nudne”. Będę takie przesyłki otrzymywać co miesiąc przez cały rok. Część nagrody (podpłomyki i maca) zniknęła od razu. Rzutem na taśmę udało mi się zachować mini wafelki i dzięki temu mogłam przygotować z nich dziś na śniadanie mini kanapki. Wykorzystałam do ich przygotowania, oczywiście oprócz samych wafelków, chudą wędlinę, świeży ogórek, pomidorki koktajlowe, mozzarellę i natkę pietruszki. Było smacznie, zdrowo i dużo błonnika.
Takie kanapeczki mogą być też świetną przekąską na dziecięce przyjęcia lub dodatkiem do piwa podczas oglądania zmagań naszych olimpijczyków. Można je zrobić w wersji wytrawnej lub słodkiej. Jak kto woli.

Mini kanapki z mini wafelków

Składniki:
  • 1 opakowanie mini wafelków firmy KUPIEC
  • 100g polędwicy sopockiej
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • pół świeżego ogórka
  • 1 opakowanie małych kuleczek mozzarelli 
  • masło
  • natka pietruszki

Przy pomocy okrągłej foremki do ciasteczek wykroić z plastrów polędwicy okrągłe kółka o średnicy odpowiadającej wafelkom. Ogórek, pomidorki i kulki mozzarelli pokroić w plasterki. Wafelki posmarować masłem. Na każdym położyć krążek polędwicy, plasterek świeżego ogórka, pomidorka koktajlowego i mozzarelli. Udekorować natką pietruszki.

Smacznego :)
Aronia

COMMENTS

4 komentarze:

  1. Ależ są urocze! Niebawem organizuję swoją imprezę urodzinową, więc myślę, że wykorzystam przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na widok zdjęcia ślinka mi pociekła, ale (niestety *ech*) nienawidzę mozarelli!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mozarellę można zastąpić np. Fetą lub innym serem

      Usuń